På kryss.

Vathi/Ithaka. Seglad distans 21 nm. Totalt 705 nm.

I dag skulle det blåsa ostlig vind så vi bestämde oss för att segla till den lilla viken Port Polis på Ithakas västkust. Det var i Port Polis som Odysseus steg iland efter sin tio år långa färd från Troja så det kändes mest rätt att börja där.
Så snart vi kom ut från Sivotaviken stod det dock klart att det blåste en sydostlig vind vilket betyder att den är rent sydlig mellan öarna och viken ligger helt öppen åt syd så det var bara till att planera om. Utanför den obebodda ön Arkoudhi tog vi ner genuan och duschade utan att någon skulle behöva tro att vi var tyska nudister.
DSC_0012-20
Stadskajen i Sivota på natten….
DSC_0029-20
…och på dagen.
DSC_0041-20
På kryss.
DSC_0038-20
Duschstopp.
Vi kom fram till att huvudstaden Vlathi skulle passa oss fint. Vlathi har en stor vik så att man kan välja om man vill ligga på stadskaj eller på ankare. Om möjligheten att välja finns och vi inte ska ha ombord en massa saker föredrar vi ankare.
Nar valet var överstökat var det bara att gilla läget och kryssa söderut i den fina brisen. Strax före solnedgång, som här i viken sker redan vid halvfemtiden på grund av de höga bergen omkring, kastade vi ankare. Eftersom vi var enda ankrande båten fanns det oändligt med plats.
DSC_0096-20
Vahti ser ut som en blandning mellan alpby och västindisk by. Höga mjuka berg, olivlundar och cypresser. Bilder på by kommer det mer av när vi själva fått se det i solljus.
DSC_0091-20

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s