Färdigseglat för i år.

Messolonghi. Seglad distans 38 nm. Totalt i höst 743 nm. Den enda resterande båtturen i år blir från bryggan till kranen i början på nästa vecka.

Vathi på Ithaka visade sig vara en riktig pärla. Staden eller kanske snarare byn kändes omedelbart tilltalande och här fanns också en del affärer av olika slag. Precis som alla andra ställen här i Jonien är människorna så otroligt trevliga.
DSC_0008-20
Morgonutsikt över Vahti. Uppe till vänster ligger den lilla byn Perachori.
DSC_0019-20
Hus nere vid vattnet med häst i trädgården. Synapsen ute i viken.
DSC_0040-20
Odysseus surfskola.
DSC_0026-20
Jag tänkte prova det lokala vinet.
På eftermiddagen när solen stod lite lägre gick vi upp till byn Perachori några undra höjdmeter upp i bergen. Man kan se byn från båten så det verkade lite tilltalande att gå dit. Byn ligger på flera terrasser och när vi frågade en äldre man om det fanns ett café svarade han att det låg tre kurvor längre upp men vi kunde följa honom en annan lite längre väg fast inte så brant. Han frågade mycket om Sverige och jag fick känslan av att han hade avlägsna släktingar där. Fiket var stängt för nu är vi definitivt utanför turistsäsongen och affären var också stängd för de har eftermiddagsöppet 18-21 så det vara bara att traska ner igen och ta en fika i Vahti. Tre fik var helt folktomma och det fjärde helt fullt med män. Vi satte oss vid bordet precis vid dörren och kunde förstå att det inte var ofta att det 1, satt en turist där och 2, att det satt en kvinna där. Nåväl, efter kaffet handlade vi och sedan tillbaka till båten. Väderprognosen hade uppdaterats och det utlovade lågtrycket kom en halv dag tidigare så att det blev regn onsdag. Det fick bli en dag mindre på Ithaka.
DSC_0064-20 DSC_0107-20
Bland olivlundar och stengärsgårdar på väg upp mot Perachori.
DSC_0092-20
Belöningen för promenaden.Lefkas och Meganisi i bakgrunden. Synapsen t.h. i viken

I tisdags seglade vi så hit till Messolonghi där vi ska ligga still i vinter. Eftersom regnet skulle komma skyndade vi oss att tvätta ner segel och börja torka upp..
Onsdag förmiddag var det fortfarande fint så Rie och Sten tog oss med på sightseeing i stan. Messolonghi är en mysig grekisk stad helt utan turism annat än den marinan tillför. Vi fick sett innerstaden och var de olika affärerna fanns men sen började det regna och vi drog oss tillbaka till båten. Sen började det åska och sen har det fortsatt att just regna och åska. Temperaturen har droppat till 15 grader dagtid och vi fixar nere i båten och vid uppehåll i skurarna de saker som skall göras ute.
I går fick vi hjälp med att serva motorn som här är marginellt dyrare än att göra själv under förutsättning att man pratar direkt med mekanikern och inte med marinans folk för de lägger på 40%.
DSC_0013-20
Sista seglingsdagen för i år.
DSC_0031-20
Viken utanför Messolonghi är bara 0,2-0,5 m djup. Grävd ränna in. Husen, pelagos, står på pålar i det grunda vattnet.
DSC_0039-20
Lugnet i hamnen före stormen.
På eftermiddagen i går bjöds det på fika ombord på Lira och på kvällen träffade vi besättningarna på Lira, Starlight och Troldand i seglarbaren. I dag ska det regna konstant så det blir städning och läsning.
DSC_0015-20
I seglarbaren

Annons

2 tankar på “Färdigseglat för i år.

  1. Hej ! Då är det slut på en skön höstsegling i grekiska farvatten. Tack för finna bilder samt
    texter ! Samt välkomna hem till HBG / Hälsningar Barbro och PB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s