Vårens trista avslut

Artemis boatyard på Leros. Seglad distans 145. Totalt under våren 505 nm.
Insåg just att vi aldrig fick avslutat våren blog. Det kom så abrupt.

Vi väntade in i det sista på insprutningspumpen. Vi hade två dagar kvar innan flyget var bokat från Leros och vi blev allt mer desperata. På tisdagsmorgonen den 7e juni kom färjan så in med vår pump. Dimitrios dök upp på förmiddagen och påbörjade monteringen och vid tvåtiden var han klar. På en timme hade vi testat motorn och gjort oss själva klara och sedan bar det av söderut i en platt läns och hög sjö. Efter solnedgång mojnade det och vi startade motorn för att gå in i gattet mellan Chios och turkiska fastlandet. Rullningenm drog upp en massa skräp från botten av tanken så att motorn bränsleslangen satte igen. Nu kan vi tricket så en kvart senare fungerade allt bra igen. Viden ökade och vi hade en fin seglats ner mot Leros.

På väg söderut. Här passerar vi Fournoi

När vi närmade oss Leros ringde varvet och frågade var vi var eftersom man fått en ledig tid att lyfta. Fem minuter senare rundade vi udden vid varvet, tog ner förseglet och lyftes upp på land. 23 timmar efter att vi hade lämnat Lesbos hade vi seglat 155 nm och var vi uppallade på varvet på Leros. Sedan satte vi igång med att göra båten klar för några månader på land.

När vi så kontrollerade oljestickan visade det sig att det fortfarande läckte in diesel i oljan. 1600 € och fyra veckor i hamn till ingen världens nytta. Nu får man börja om på Leros. Problemet är ju att hitta en minimal läcka som kan vara på ett av flera ställen. Ett trist avslut blev det som har förföljt oss i tanken under sommaren.

Det är inte långt från varvet till flygplatsen på Leros

Nu har några månader gått. Om några dagar är jag tillbaka på varvet och ytterligare en vecka senare vet vi om den nya reparationen har lyckats. Vi hoppas. Under hösten ska vi segla till Kreta. Vårens segling blev ju inte alls som planerat. Nu får vi se hur det blir i höst.

Annons

2 tankar på “Vårens trista avslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s