Regnigt värre

Tanken var att dra vidare norrut (jo, det går faktiskt) i dag men vädret är inte riktigt med oss. I dag är det bleke och ösregn och i kväll blir det kuling och fortsatt regn. Så där ska det hålla på ett tag men eventuellt blir det en lucka på onsdag. Kommer vi bara nordost en bit slipper vi undan den värsta Tramuntanvinden. Vi får se hur det blir. Det är inte fel att fixa lite ombord heller.
I går var det skapligt väder på förmiddagen och då passade vi på att traska i till Menton och gå på marknaden och köpa sparris och kött. Därefter tog vi en sväng till affären och handlade dricka för här ligger affären rekordnära och man kan köra vagnen ända ut på bryggan. Det enda vi inte har fått tag på än är gas.
I torsdags den 25 april var det helgdag i Italien (befrielsedagen) och hela hamnen här fylldes upp med folk. I borjag när vi kom hälsade jag på franska till alla men fick ett nick till svar. Nu har jag insett att det knappt finns några fransoser här och säger man buongiorno i stället ar alla vänliga. I alla affärer i hamnen pratar man också mest italienska. Nu är det fullt med folk här i mer än hälften av båtarna. Knappt någon går ut utan det känns mest som ett sommarstugeområde. Det är fullt med barn som leker på bryggan och på kajen och så uppenbart att alla kände varandra sedan tidigare. I och med regnet i dag har dock en del åkt hem redan i dag på morgonen.
x130427 (1,3)
Jag väljer grönsaker utanför själva marknadshallen
x130426 (7,3)
En uppsjö av sparris i olika prisklasser. Är de lite böjda är det halva priset – samma smak
x130427 (10,3)
Trots vädret testade vi Sofias glass. Den bästa vi ätit. Tack Gunni och Klaus för tipset
x130427 (12,3)
Med inköpsvagnen på bryggan
x130427 (16,3)
Det är viktigt med minst varannan vatten
x130427 (23,3)
Det räckte med att dela en ryggbiff på kvällen. Vi var mätta efter sparrisen till lunch

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s