Summering av höstens segling

Höstens segling bjöd på ganska varierad temperatur, kallast i början på september och varmast i oktober. Totalt seglade vi bara 355 nm och säsongen blev ganska kort. Efter några år på land på Leros har vi nu valt att låta båten ligga i vattnet i Agios Nikolaos på Kreta. Evt gör vi ett kort lyft i sommar för att måla om botten. Det beror på hur den ser ut då. Det mest nervpirrande under höstens segling har varit att kolla om motorn fungerar efter alla reparation och ja, allt har gått bra. Relädioden till laddaren gick sönder men vi hittade snabbt felet och en elektriker hjälpte oss att byta på Rhodos.

Agios Nikolaos är en trevlig stad med en väldigt trevlig marina. Detta är Greklands så vitt vi vet enda kommunalt ägda marina på både gott och ont. Organisationen är inte alls lika bra som om den vore privat men priserna är låga. Toaletter och tvättstuga är väldigt rena och jag har aldrig varit där inne utan att det samtidigt varit någon och städat. En eloge. Sammanhållningen bland seglarna är riktigt bra. Här finns många långseglare och flera som övervintrar. Plats att komma in och ut är det absolut mest snäva vi har varit med om. Här finns inte många mm marginal och det är klokt att ha en person i fören för att se till att man inte svänger in i båten mitt emot. Lite nervkittlande.

Söndagssegling med optimisterna. Barnen fick göra allt arbete med sjösättningen själva.

Söndagsgrillning för alla seglarna

Inseglingen till platserna är snäv.

Staden är är sådär. Vi tycker mycket om den men i ärlighetens namn är det mest fula betonghus. Det lite speciella är sjön mitt i staden. En djup vulkankrater som har en liten öppning mot havet. Här ligger små fiskebåtar och det är härligt att bara komma hit. Varje dag vi har varit här har det kommit ett kryssningsfartyg så visst är det populärt.

Sjön med den smala inseglingen under bron
Utsikt över havet

Vi hoppas att vi kommer att trivas med att ha staden som hemmahamn under 2023

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s