Serifos

Livadi, Serifos. Seglad distans 25 nm. Totalt 309 nm

Till Serifos gick vår bröllopsresa för 20 år sedan. När vi då såg segelbåtarna i hamnen fanns såklart en längtan att segla hit även om drömmen var långt borta. Nu kom vi hit. På avstånd är mycket sig likt. Ett förbränt månlandskap med en kritvit by på toppen. Det är så den framstår på lite avstånd. Väl framme i Livadi kunde vi konstatera att det hänt en hel del på 20 år. Då fanns en grusväg från det lilla färjeläget, nu en stor hamn i betong. Hamnen är som så många andra i Grekland, fin pir med el- och vattenskåp men som sällan funkar. Här fanns vatten men inte el. Sånt fruktansvärt spill av kapital att bygga allt detta och sedan inte koppla in det och ta betalt. Här på Serifos låg vi gratis.

Efter att ha vant oss vid hamnen tog vi bussen upp till choran. Precis som för 20 år sedan finns här många väl anlagda vandringsstigar. Denna gång använde vi oss bara av en, den från baksidan av byn ner till hamnen. Från toppen har man en fantastisk utsikt över hamnen och alla öarna runt omkring.

Livadi från choran. Hela betongstrukturen i hamnen är ny. I bakgrunden ser man Sifnos

Vi 20 år senare

De verkliga ägarna

Choran bygges som skydd mot pirater. Meningen var att man skulle irra bort sig i trapporna. Nu har man målat in små vägskyltar för att man ska hitta.

Stigen ner till hamnen

Trafikkaos på Serifos

På kvällen gick vi ut och åt och firade vårt 20-åriga äktenskap. Det blev en fantastisk dag. Tanken var att stanna ytterligare en dag eller två men nu är en sydlig kuling på väg in och då finns det egentligen ingen bra plats att ligga här.

Annons

4 tankar på “Serifos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s