Stränderna på Milos

Stränderna på Milos är några gånger betydligt mer kända än själva ön. Under nästan tre miljoner år var Milos en aktiv vulkan som har format hela kustlinjen och allt det vackra som finns runt ön. Det finns 40 stränder och ingen är den andre lik. Mest udda lär vara Kleftiko med sina raukar men dit når man bara med en av utflyktsbåtarna. Ankra där kan man inte. Vi såg så klart inte heller alla andra men väl de mest omskrivna.
Firopotamos
en lite vacker strand med några av de klassiska båthusen.

Sarakiniko
Det här stora området med den lilla stranden gick snabbt upp på min lista över de vackraste platser jag besökt. Ett helt fantastiskt område av vind och vattenslipad pimpsten. Värt hela resan för er som funderar på att åka till Milos

FörfattarparetGångar grävda i området under andra världskriget.

Papafragas
Om detta är den enda stranden som finns vill vi inte bada där. Hur man kommer upp igen är högst oklart. Här klättrar men helt fritt på klipporna så lite osäkert länns det faktiskt.


Appolonia
En stor lång sandstrand mitt i byn med det smala och mycket grunda sundet mot Kimolos. Här surfade vi förbi några dagar senare i 10kn och helt nerrevat.

Provatas
En helt vanlig vacker sandstrand. Långgrund och barnvänlig

Paleochori
Som namnet antyder skiftade klipporna från blått till rött till gult och grönt. Det var dock inte det märkligaste med stranden. Det var nästan omöjligt att springa runt utan skor på land och jag trodde det berodde på solen. Några cm ner i sanden var det dock ännu varmare och några dm ner var det över 100 grader. Restaurangen där vi låg lade ner maten i alufolie, fisken 10 minuter och köttet fick ligga över natten . Det var häftigt att äta vulkanlagad mat även om smaken inte ändades av det. Varma källor fanns också ute i vattnet och hela viken var härligt varm

Termometern är nedtryckt i sanden

Klima, den lilla vackra stranden med båthusen och en fin restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s