En påskvecka med Bente och Lars. Del 2

Måndag var dags att lyfta ankaret som vi så noga lagt för att det inte skulle korsa någon annans och segla västerut mot Ermioni på Peloponnesos. Hamnavgiften på Hydra var noll och man undrar varför i hela världen ingen kan ta betalt i dessa så populära hamnar. Innan vi gick dök det upp en stor säl mellan alla båtarna och glufsade i sig fisken däremellan. Efter en fin slör kunde vi så lägga till på södra sidan av Ermioni där man inte heller tog betalt. Vi tog en härligt lång promenad ut på landtungan där man spelade in mästarnas mästare förra året. När vi kom in till byn var det siesta och dödare by dagtid har jag nog inte sett.


Det är inte bara vatten när man är ute och sedlag

Tisdagen var det totalt bleke och vi gick för motor österut mot Poros. I bleken mötte vi några delfiner men de var totalt ointresserade i oss. Väl i Poros lade vi oss i vanlig ordning för ankare i Naval Bay och tog så dingen i land för att äta gyros, handla och se ut som vanliga turister.

Sista seglingsdagen med Bente och Lars bjöd på perfekta förhållanden när vi för halvvind i 7-10m/s forsade upp mot Pireus öster om Aegina. Väl där bytte vi kättingmataren i ankarspelet och städade upp lite. Bente och Lars skulle bo kvar i båten några dagar medan jag skulle möte upp Marie och resten av kliniken på en konferens i Malaga i Spanien. Det är en helt annan historia.

Annons

2 tankar på “En påskvecka med Bente och Lars. Del 2

  1. Hej Michael! Följer med intresse din blog. Vi kom fram till Port Olimpico i Barcelona idag. Stannar några dagar. Anders åker hem på lördag och då kommer Eva. Torsten och Gina kommer på söndag. Sen seglar vi mot Mallis när vädret verkar rimligt. Ha det Håkan⛵️🇪🇸

    Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s