Poros

Poros

Zea Marina, Pireus. Seglad distans 3 nm. Totalt 254 nm

Vi fick några riktigt fina dagar i Poros där vi både hann med oss själva och lite båtvård.

Som vanligt lade vi oss för ankare i Navy Bay precis väster om staden. Här ligger man bra och det är nära till bryggan och en helt otrolig vy över Poros och Peloponnesos. Det har tillkommit en del bojar sedan vi var här senast men det finns fortfarande rikligt med plats. Första natten var det bara ytterligare en båt men sedan har det fyllts på.

När vi skulle in med tvätten startade motorn perfekt och skvallerstrålen fungerade. Sen öste vi på mot bryggan och väl där rök det om motorn. Ingen svallerstråle längre. Vi satte full fart mot den ostligaste tillbehörsaffären där ägare talar svenska eftersom hans son bor i Götet. Han ringde mekanikern Stamitis som direkt tog färjan från Galatas på andra sidan och bort till oss. Inom en halvtimme hade han motorn under armen och körde iväg tillbaka till färjan på sin moppe. Några timmar senare var motorn klar. Han hade lyckligtvis alla reservdelar hemma, både impeller och den plastring som motorn roterar på. Efter detta fick vi lite mer lugn i själen.

När man väl är i närheten av en välsorterad hamn hittar man alltid några saker på listan över defekta saker som behöver bytas så det blev också en hel del arbete med båten även om inte promenader i land försummades

Här har påsken ännu inte infallit utan det var palmsöndagen i går. Det var vackert smyckat med palmblad i kyrkan. Vi satte oss på en uterestaurang och firade den svenska påsken och det faktum att det var drägligt att sitta ute för första gången.


Det är fortfarande exceptionellt kallt här. När vi vaknar är det 11 grader och smyger sig upp på 15 under dagen. Vattnet är bara 12 grader. Kommande vecka skall våren komma här enligt prognoserna i alla fall.

Efter en fantastisk soluppgång i måndags seglade vi så upp till Pireus där vi skulle möta upp med Bente och Lars. Marie åkte så hem i onsdags

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s