Agios Nikolaos

Nu lämnar vi Grekland för denna vår. Båten liggen vad vi upplever som säker i DAEAN, marinan i Agios Nikolaos. Marinan är otroligt populär och för att få vara här i sommar bokade vi i december 2016. Tidigare kunde vi inte få plats. Många båtar lämnar just nu Turkiet och då är Kreta ett naturligt val. Många vi har träffat här har dessutom legat här i flera år. Efter en vecka förstår vi varför. Det är en ren och trevlig marina med bra faciliteter. Enda nackdelen är att man bara får stå på land max två månader för reparationer.

Staden är också väldigt trevlig och vacker på ett grekiskt sätt. Det blir ju inte alltid så romantiskt med vit flagnad betong och annat hittar man knappt i detta jordbävningsdrabbade land. Här finns en charterturism men den har inte tagit över totalt som på många andra platser. Det finns fortfarande plats för affärer för lokalbefolkningen.

Sjön mitt i staden. En djup vulkankrater


Europa och Tjuren. Europa och Zeus förklädd till tjur fick tillsammans tre barn varav den ena var Minos. Det var ättlingarna till Minos som sägs ha grundat den första civilisationen på Kreta

Vi hyrde en bil hela den veckan vi har här och det var skönt för då kunde vi jobba med båten några timmar på morgonen medan det var svalare och sedan åka ut och titta på omgivningarna och bada. Bilen behöver vi ändå för att komma till Chania varifrån flyget går.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s