Vaktbyte

Pythagorion, Samos. Seglad distans 40 nm. Totalt 283 nm.

Marie har åkt hem en sväng för att inspektera familjen och i stället kommer Jerry och Håkan och seglar med till Rhodos.

Det var lovat nordvästlig vind 3-5 m/s i fredags men i stället fick vi 7-13 så det fanns ingen anledning till klagomål. Perfekt segling i stället för motorgång. Halvvind upp längs Ikaria och sedan platt läns utan att sjön hade hunnit börja byggas upp. Strax före Pythagorion dog vinden och en kort stund var vi oroliga för att behöva lägga till i mindre vind än vi seglat i. Vanligtvis börjar det alltid blåsa på rejält just vid tilläggning. Så även denna gång. Plötsligt mötte vinden och vi fick sidvind 10-12 vid tilläggningen som ju är betydligt enklare när gasreglaget fungerar. En meltemi fanns på prognosen från fredag kväll och den lät inte vänta på sig.

Det finns alltid nåt som måste fixas

Medan det viner i riggen har vi passat på att tvätta kläder och städa båt. Det har också funnits massor av tid att titta på staden och de nära omgivningarna. Här är otroligt vackert och alla människor man möter är vänligheten själva. TUi flyger charter hit och det är många svenskar och danskar här. Eftersom vi ligger precis vid tavernorna ser vi alla som glider förbi.
Den legendariska Flyer II ligger vid sidan om oss. Nu utrustad med el till allt. Jag kan faktiskt inte se framför mig den äldre men chicka damen stående vi grindern.Hamnen med lite stad
Om gatlyktorna ska påminna om de turkiska bergen på andra sidan sundet eller om Ryssland vet jag inte

Instrumentmakaren. Enormt fint hantverk

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s