Palaiskiathos

Nordost om Skiathos stad ligger den äldst befolkade delen av ön. I dag är det framförallt flygplatsen som tar upp denna enda bördiga delen av ön. Här har bönderna fått gett vika på samma sätt som de i Skåne måst lämna plats för vägar, lastbilar och lager.

Fiskare i den grunda saltvattenslagunen

Det är populär att stå precis där landningsbanan börjar. Då kommer flygen in några meter ovanför huvudet. Än mer spektakulärt är det när flygen startar för då står man i Jetstrålen. Livsfarligt men det finns alltid folk där.

Landning och start. Närmare än så vågade jag mig inte ut när et jetplan startar. Det finns ett rödljus för bilarna till vänster men det ses mest som rekommendation.

Längre ut på udden ligger det fortfarande några odlingar där produkterna säljs lokalt.

Aubergine och paprika

Längst ut ligger så landningsbanans andra sida. Där finns en lite strand och där växer strandsliljan, en god planta att gör sallad av. Bladen får dock inte ha varit exponerade för mycket sol för då blir de hårda och sega. Sen ska man ju orka plocka den en och en också. Pehr och jag fick även provsmakat dem på Alonnisos där det finns gott om dem på stränderna.
Strandslilja med sina delikata blad

Här ute på udden finns också lite stenrester efter de första invånarna för ca 5.500 år sedan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s