Lyxens högborg degraderad.

Pireus. Seglad distans 29 nm. Totalt 232 nm

I tisdags stannade vi kvar på Methana och upptäckte en del av halvön till fots. Ska man se lite mer än en bråkdel måste man ha bil för denna lilla halvö har ett tjugotal små kullar på 600 – 800 m och det blir lite jobbigt att både gå och cykla över några av passen mellan dessa. Det är lite märkligt att se dessa grekiska orter före turistinvasionen. Allt ser i princip helt dött ut med några pensionärer här och var. Alla hotellen ser öde ut. På vår vandring passerade vi några av halvöns berömda varma svavelkällor. En rinner ut i havet precis vid marinan. Vattnet färgas helt vitt och det liknar mest av allt Ouzo även om jag är säker på att smaken skiljer sig en del.

Trottoarerna i Methana var oframkomliga för de flesta. Inte ens utanför Polisstationen var det enkelt.

Vi letade efter resterna av ett mycensk samhälle men fann endast detta. Jag är inte helt säker på att det var rätt.

Hushållspapper var i alla fall ingen bristvara på Methana

Det största badet med svavelhaltigt vatten

I går gick vi för motor i obefintlig vind upp till Pireus där vi lade till i favorithamnen Zeá. Vi tog en sväng på stan och kollade lite affärer och var bussarna till och från flygplatsen går. Inget har ändrat sig på de senaste åren utan i marinan. 2015 byggde man helt nya toaletter och duschar som var otroligt fräscha. Nu har man låst dessa och har återgått till de gamla där herrtoan har fått ett litet ansiktslyft men damernas ser ut som tidigare. Det är bara vi på gästbryggan som måste använda de gamla så kanske charterturisterna skitade ner för mycket. Det blev lite av en degradering för denna hamn som i övrigt är lyxens högborg.

Lite båtvård i bleket

Några delfiner såg vi aldrig men väl denna u-båt som avtecknade sig framför smogen över Attika

I går kväll åt vi på Pisina, ett härligt ställe i marinan med mat som är lite mer internationellt influerad än den standardgrekiska maten. Här åt vi flera gånger 2015 både med barnen och mina kollegor när de besökte oss vid kiropraktorernas världskonferens som hölls här det året.

I dag åkte Marie till Krakow för att sjunga och nästa vecka ska hon vara hemma. Efter att ha följt henne till bussen spenderade jag resten av dagen med att fixa båten utvändigt och föra lite reparationer. I morgon dyker Hugo upp och skall segla med en vecka.

Kanotister i Zeá marina

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s