Lite som att segla i Sverige

Trizonia. Seglad distans 39 nm. Totalt 109 nm

I morse vaknade vi tidigt och lämnade Messolonghi i ottan. Då var det 7,9 grader ute, något varmare i båten med hela 13 grader. Vid lunchtid hade det i alla fall blivit 12,3 dvs samma temperatur som i vattnet. Lite som en svensk aprildag.

Strax före soluppgång i Messolonghi kanal

Vi började i lätt nordvästlig vind helt fram till bron i Rion som är ett mästerverk till bro. Här måste man 5 nm före passage begära godkännande att gå under bron för att sedan 1 nm före repetera positionen. Antagligen mest för att tillfredsställa byråkratin för så mycket and båtar är det inte tal om. Enbart de parodiska färjorna som trafikerar precis under bron för 5€ per bil mot bron 13,2. Det var nog inte så man tänkt sig lönsamheten på bron.

Bron vid Rion. 2,6 km

Just efter bron några hundra meter innan vinden kom

Vackert på vägen var att se alla gröna berg. När vi om några dagar seglar igenom Korinthkanalen försvinner det gröna och byts ut mot brunt. Det är en enorm skillnad på temperatur och nederbörd öst och väst om Peloponnesos. På de höga bergen på bägge sidor om viken ligger fortfarande snön kvar.

Efter bron ökade vinden som förutspått, nu till 11 m/s, för att sedan avta när viken breder ut sig igen 15 nm längre österut. Sista biten mot hamnen i Trizonia skedde i en iskall motvind. Marinan här i Trizonia var antagligen en gång tänkt som början på något stort men sedan har det i sedvanlig grekisk stil stannat av på vägen. Bryggorna är fina men dåligt underhållna, i mitten ligger ett modernt vrak och många lämnar sina båtar här i vattnet och åker hem. Stadskajen på andra sidan landtungan är helt motsatt väldigt bra underhållen, inte alls som på andra ställen. Från stadskajen går det en liten båt varje timme för- och eftermiddag till Xania på fastlandet.

Sjunken båt i Trizonia marina

Vacker natur på ön

Vid det lilla torget vid kajen tog vi oss årets första glass trots den kalla dagen. Det var mysigt och faktiskt lite värme i den gassande solen så det kändes passande. Nu är vi tillbaka ner i båten. Att sitta ute i kväll är inte att tänka på.

Glass i Trizonia hamn

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s