En vecka med Pehr

Gouvia marina på Korfu. Seglad distans 153 nm. Totalt 510nm

Efter att vi åkt in till Nidri för att köpa en fendrar i ottan för precis en vecka sedan seglade Pehr och jag söderut mot Ithaka. På vägen dit stannade vi vid Ormos Nikolaus, samma ankringsvik som Marie och jag stannat till vid några veckor tidigare. Här är fortfarande vattnet något av det klaraste jag sett. Temperaturen i vattnet är dock på väg ner och det passar inte alls mig. Inne i viken vid Vahti blåste det som vanligt en del men ankaret höll bra och vi tog dingen in till land för att äta ute. Kohili är en helt underbar restaurang som jag tidigare besökt. På väg tillbaka hade det mojnat lite men det var otroligt så mörkt det var. Vi fick också vara med och bevittna ett rejält bröllopsfölje. Bröllopet var ute på kyrkön och för att få dit alla gäster fick den stora kyrkbåten köra tre vändor med över 100 var gång. Hela kajen nere i byn var full av folk.  Brudparet kom på den lilla kyrkbåten. Allsköns nödraketer fyrades av från båtarna och på de daycruisers som finns till uthyrning var det fotografer. Vi misstänker att det blev en rejäl fest efteråt.
161001-11-20
161001-19-20

Efter ett långsamt uppvaknande seglade vi över till One House Bay på Atoko. Ön är stor men det finns bara ett hus i denna enda vik man kan ankra i. Vattnet var otroligt klart och vi fick det bad som Marie och jag snuvades på i våras när vi inte kunde stoppa motorn. Efter Atoko fortsatte vi 10 nm österut mot Kalamos där George i vanlig ordning väntade på oss längst ut på piren. Alltid lika glad och alltid lika hjälpsam och alltid samma ord om att vi borde äta i hans taverna. Hamnavgift finns ingen.
Det blev kaffe hos George och sen en lång promenad till badstranden och den lätt förfallna möllan. Vid sidan om oss hade Marc från Sundance lagt till. Han har också kastats ut från Messolonghi så vi grät ut tillsammans över en middag hos George. Det blev en riktigt rolig kväll.
161002-3-20
Kristallklart vatten på Atoko
161002-8-20
Inlandet på Kalamos
161002-16-20 161002-6-20
Hamnen

Ytterligare en totalt vindstilla morgon där några delfiner hoppade runt utanför hamnen strax innan vi gick ut. Vi valde att segla på fastlandssidan av Kalamos för att se Episkopi som är för grund för oss att komma in i. Vid okulär besiktning kändes det dock inte som om vi missat något utan vi seglade vidare mot svenskvikarna på Meganisi där vi ankrade upp utanför tavernan i grillviken. Eftersom solen sken och vi var ganska tidiga passade jag på att tvätta lite kläder på tavernan. Vi försökte oss också på en kaffe men myggen var i totalt övertag.
161005-3-20 161005-4-20
Himmel och hav går i ett i sundet mellan Kalamos och fastlandet
161005-14-20
Vacker natur omkring Episkopi
161005-15-20
Solnedgång på Meganisi

Nu skulle vädret växla om till kuling och efter tur runt Scorpios begav vi oss upp mot Lefkas. Vägen dit kantades av delfiner, blå häger, flamingo och pelikan. Och, en helsikes massa måsar vid Lefkas soptipp som dessvärre växer sig allt större ut mot kanalen. Av kulingen blev det endast några timmar så redan dagen efter kunde vi fortsätta upp mot Gaios på Paxos och ytterligare en dag senare vidare tillbaka till Gouvia på Korfu. Hit kom vi med några timmars marginal innan ett rejält åskoväder satte in.
161005-24-20
I väntan på broöppning i Lefkas kanal
161005-30-20 161005-36-20
På kan i Gaios på Paxos

Totalt fick Pehr med sig en dryg veckas underbar segling i perfekt väder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s