Äntligen ute

Keri, Zakynthos. Seglad distans 55 nm. Totalt i höst 55 mn.

Det blev en massa småsaker som skulle fixas lördag morgon men så kom vi äntligen iväg. Inget krånglade. Den första delen ut ur Patrasviken var det total stiltje så vi passade på att sätta an riggen och göra alla andra sjökontroller. Halvvägs till Zakynthos kom vinden och vi kunde segla – ett tag i alla fall för sen vred det rakt emot och vi kände inte för att kryssa eftersom vi kom iväg lite sent.
I lagom tid före solnedgång kom vi så fram till Keri. Då hade vi passerat hela Laganaviken som är naturskyddad i klass A eftersom det är här de stora havssköldpaddorna går upp på land och lägger sina ägg. Keri ligger i den västliga delen av viken så långt bort från äggläggningsplatserna man kan komma men även här är det förbjudet att ankra närmare land än 100 m vilket alla båtar respekterade. Det nyfödda sköldpaddorna får dock kravla sin första tur ner mot havet ackompanjerat av diskomusik för längre österut ligger många barer nära stränderna.
160910-11-20 160910-41
I går låg vi kvar hela dagen i Keri. Utombordaren vägrade att starta och jag skruvade isär vad jag kunde utan att hitta något fel. Den har tänt till enstaka gånger men sen är det slut. Ska se om vi kan hitta en mekaniker i Argostoli på Kefalonia eller i Lefkas. Det sura är att den funkade utan besvär dagen innan vi drog iväg när vi provkörde den
160912-6-20Strålande solsken och ösregn160912-36-20
Fantastisk morgon i dag

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s