Tillbaka på Poros

Seglad distans 34 nm. Totalt 523 nm

Efter att Andreas lämnat oss i Pireus i tisdags drog vi söderut mot Aegina eftersom vi gärna ville kolla Asprakis båtvarv innan vi lägger upp Synapsen för sommaren där. På väg ner såg vi ett tiotal delfiner som var igång med att äta och därmed totalt ointresserade i oss. Vi gick rakt igenom flocken men de dök bara ett par meter och sedan var de uppe igen.
DSC_0078-20
Bläckfisk på tork på Aegina

På Aegina trocklade vi in oss på i stort sett samma ställe som senast och kunde därmed använda bar Alexandros nät som vi fick koden till förra gången vi var där. På så sett såg vi också första rundan i Melodifestivalen. Andra delen går i kväll men jag tror inte vi lyckas hitta något nät.
DSC_0005-20Fina stränder men så grymt mycket plast.

I går tog vi cyklarna upp till norra sidan av Aegina där det ligger tre varv vid sidan av varandra. Vi har valt Asprakis för att han har haft en del andra svenska båtar. De vi pratade med var mycket nöjda även om allt såg slitet och skitigt ut men vi har ju sett flera båtvarv och detta är inte värre än så många andra. Efter turen på varvet cyklade vi tillbaka på inlandsvägen vilket ska erkännas var ett väl varmt val. Precis när vi kom tillbaka till hamnen backade en holländsk båt med två äldre gentlemän in och vi fick oss en trevlig pratstund.
DSC_0011-20
Blomsterprakt längs vägen
DSC_0017-20
Nordvästra udden upp mot Pireus

Sedan natten till i går har det blåst en del och varit ganska mulet. Blåsten är borta men molnen och fukten är kvar. Vi ligger nu ankrade precis utanför Poros och i morgon ska vi ha tvättat lite kläder och evt ta färjan till Hydra eftersom vi inte gärna vill in i hamnen där.
DSC_0024-20r
Ankrade utanför Poros
DSC_0026-20
Sidogata på Poros

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s