Tropea

Nu har vi varit i Tropea i drygt fyra dagar. Fram till i dag har det varit ruskigt dåligt väder men vi har haft det väldigt bra ändå. I lördags när vi kom hann vi med en snabb tur upp till staden innan regnet kom så att vi han bilda oss en uppfattning om den. Det är 196 trappsteg upp till stan så det är inget man springer tillbaka till om man glömde handla något. Här nere finns inte så särskilt mycket att handla.

Under lördagen och söndagen regnade det i stort sett hela dagarna. Lördagen är byte för alla charterbåtar och jag tycker synd om dem som hyrt denna vecka. Så mycket sol har det inte varit hittills. Det var mest ryssar och några tyskar som klev charterbåtarna. Ryssarna tog de största och nyaste. De har väl flest pengar. På vår babordsida ligger en enormt trevlig och very brittish engelsman som vi har pratat en del med. På styrbordssidan låg det några från den stora seglarnationen Österrike. Plötsligt på söndag eftermiddag bestämde de sig för att gå trots att prognosen var på storm. Alla har sitt favoritväder men efter tre timmar kom de faktiskt in igen. Under den tiden hann styrbordsplatsen fyllas upp av Maria från Nordön med Erland och Maria ombord. Det blev ett välkommet möte. Vi hade två fantastiskt trevliga kvällar tillsammans. Vi är med i samma segelklubb och har träffats tidigare och har flera gemensamma bekanta. De tipsade oss om Grekland och vi dem om hamnar norrut.

Måndag morgon vaknade vi alla av ett enormt ryck när stormen kom över oss. Det fick bli en dag tillägnat läsning, fixande och kollade av förtöjningar. På tisdagen mojnade det lite och Maria drog norrut. På eftermiddagen stod jag och talade med några trevliga kilar från Höganäs som var på landsemester här när vinden plötsligt ökade rejält. Plötsligt slog så blixten ner precis bakom båten och det började regna och hagla. Våra hjärtan slog 120 av skräcken när blixten slog ner. Däcket blev dock rent av allt hagel.

I dag har vinden avtagit nästa helt och vi har haft riktigt bra väder om än mulet. Borta på charterbryggan stod några av charterkillarna och rensade igenom dieseltankarna. Jag frågade om de kunde tänka sig att ta en privatbåt också, så för 50€ har vi nu rensat igenom tanken och kan förhoppningsvis klara oss ett tag framöver utan för mycket skräp i tanken.

Vi hade hoppats på att ta en passagerarbåt till Stromboli i morgon men den är avlyst pga vågorna. Vi ger oss i stället av mot Milazzo på Sicilien.
Image
Hamnen från trapporna mot stan.
Image
Tropea tornar upp sig högt över havet. Synapsen till Vänster
Image
Katt i Tropea
Image
Ett av fiken på torget. Det riktigt trista med Tropeaär att det blivit betydligt mer lukrativt att sälja tingeltangel och ”typiska italienska produkter” till turisterna än att hålla sig med bra råvaror. Inne i stan finns inte en enda vettig affär. Vi har gått långt för att kolla upp de råd vi fått men alla säger också att utan bil kommer man inte till någon bra matvaruaffär. Suck. Fiken är dock så mycket bättre.Image
Marie ringer till Åke.
Image
Ett av torgen i stan. De flesta äldre hus är översållade med ”ventilhål” som vi faktiskt inte vet vad man använder till. Vi har aldrig sett det någon annan stans.
Image
Maria på väg ut.
140429 (58)-20
Vi torkar tvätten inne med hjälp av avfuktaren eftersom torktumlaren i hamnen inte var särskilt effektiv. Normalt hänger vi alltid tvätten ute men vädret  är inte riktigt till det.
140429 (64)-20
Åska, hagel och 12 grader.
140429 (15)-20
Kyrkan ute på en udde
140426 (20)-20
En man hänger tvätt på en sidogata.

 

Annons

1 tanke på “Tropea

  1. Trevlig läsning och bilder hos er. Lite synd att vädret är så dåligt, men det vet vi ju att man anpassar sig och har många upplevelser ändå. Här hemma i Skåne är det sommarväder, helt fantastiskt. Harald har leveransseglat en båt från Amsterdam till Göteborg på 6 dagar, han kom hem igårkväll. Kul att läsa att ni träffat Erland och Maria, hann inte se det förrän nu. Ha det fortsatt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s