Isola Tedeschi

Casamicciola. Seglad distans 4 nm. Totalt 149 nm.

Ischia är en belägrad ö. Tyskarna finns överallt och ser man inte 100%igt italiensk ut (vilket vi väl knappast gör) blir man tilltalad på tyska. Färjorna kommer i en oändlig ström och kaoset bland folk efter tilläggning är total. Porto d’Ischia är full till bristningsgränsen av ankommande båtar från Napel så nu lägger många till här i Casamicciola också. Marinan som är en del av hamnen är dock förhållandevis lugn och vi slipper de rejäla underströmmar som bildas inne i stora hamnen.

Vi tar det från början. Ankringen nedanför kastellet var det rulligaste vi upplevt och vi fixade nästan inte fler nätter. I kombination med att vädret skulle bli sämre med blåst och regn bestämde vi oss för marinan. Vi lyckades också förhandla oss till ett skapligt pris.

Ischia är en vulkanö som hade sitt senaste utbrott 1301 men Casamicciola jämnades helt med marken i en jordbävning 1883 så helt sovande är ön inte. Här i stan bodde Ibsen när han skrev Peer Gynt och han är också stadens stora Idol med staty på torget. Ibsen flyttade efter jorbävningen men det var väl för att huset inte fanns kvar. Han kan knappast varit är när det hände i alla fall.

Ischia har 56000 invånare och så får man väl lägga till några hundra tusen tyskar varje vecka. Detta lär dock bara vara en västanfläkt jämfört med Capri dit vi ska i morgon. Capri tar 195€ per natt för en helg i april eftersom det är deras lågsäsong, mer än det dubbla när sommaren kommer. Vi tar färjan dit i stället. Vi hade hoppats på att ankra söder om ön men just nu är väderläget sådant att det lika gärna kan bli sydlig vind och då är det omöjligt att ankra där. På nordsidan är ankring förbjuden.

I går tog vi en busstur runt Ischia och tittade på den underbara naturen. Dofterna från citronträden och apelsinerna går inte att beskriva. Ön är subtropisk trots att den bara ligger 20 km från fastlandet. Det är en växtprakt som är svår att matcha så jag förstår ju varför så många tyskar med pengar vill vara här. Ön är 800 m hög och bussen tog oss helt runt ön och en tur upp på berget.

Just nu regnar det men i eftermiddag ska det klarna upp och då tar vi en tur till kastellet.
Image
San Angelo. En liten stad på sydsidan av ön.
Image
Sydkusten.
Image
Port d’Ischia är en väl skyddad hamn som är svår att få syn på. I bakgrunden ön Procida till höger och så fastlandet.
Image
En av dagen många färjor har kommit och turisterna väller in.
Image
Marie tittar på blomsterprakten framför ett hus…
Image
…medan jag tar en titt på citronerna.
Image
Utsikten från sittbrunnen.

Annons

3 tankar på “Isola Tedeschi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s