Varmt mottagande efter en kall segling.

Gaeta. Seglad distans 40 nm (låt vara att en av dess var under gårdagen för att förflytta sig från ankringsplatsen till kajen). Totalt 109 nm

På morgonen var vädret ljuvligt. Med bara 11 grader var det dock läge för värmaren. Eftersom vi inte ryckte i några tampar längre hade akterlinan slakat så mycket att den föll ner över utblåset till värmaren. Den tampen smälte av på några minuter. Eftersom ändå akterlinan var loss kastade vi loss resten också och begav oss mot fastlandet. Det ska komma en kuling i ytterligare tre dagar från nordost och då är det direkt farligt att ligga kvar på Ponza så vi får bita i det sura äpplet och välja bort tiden på öarna.

Under dagen smög sig temperaturen upp på 12 grader. När det så kom lite duggregn såg vi att det snöade uppe på berget bakom Gaeta trots att det bara är 1600 m högt. De höga bergen bakom är helt täckta av snö. I det klara vädret kunde vi även se Ischia, Capri och Vesuvius.

Inne i marinan Base Nautica möttes vi av en ormeggatori i dinge som anvisade oss plats och där fanns två trevliga killar som hjälpte till med förtöjningen. Inne på kontoret kom såväl Luca och Anna ut och tog oss i hand och välkomnade oss. Dessutom fick vi en fin bok om allt sevärt i Gaeta. Anna och Luca är tydligen legender i att vara trevliga och hjälpa till. Väl tillbaka på bryggan träffade vi servicemanagern, en helt underbar amerikansk kvinna som redan hade varit borta id båten för att välkomna oss. Hon har koll på allt praktiskt om vi behöver hjälp. Själv äger hon en vacker Svan 47 som hon bor i.

Efter detta överväldigande möte tog vi en kort promenad på stan för att handla. Den här stan kommer inte att vara svår att tycka om. Ett litet paradis på jorden.
Image
Inatiz som erbjöd oss så fint skydd vid kajkanten.
Image
Vi lämnar Ponza i fint väder.
Image
På väg in mot Gaeta medan det snöar på toppen bakom

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s