En dag i Gaeta

I dag traskade vi runt i Gaeta och njöt denna underbara stad. Vi började med en tur till den gamla stadsdelen uppe på udden. Det finns en mängd vackra kyrkor och kapell även om de flesta var stängda i dag och öppnar först igen på påskdagen.

Efter lunch gick vi ut på klipporna mot väster och tittade på en grotta och en stor spricka i berget där man kan traska ner. Mot den sena eftermiddagen tittade vi på fiskebåtarna som kom in. Ingen av dessa kan lägga till vid kajen utan fisken lassades i lådor i små roddbåtar och togs iland. De flesta såldes direkt när de kom in. Man kunde inte köpa styckvis från fiskarna utan bara en låda för 10€ med olika mycket innehåll beroende på kilopriset. Mycket fisk fick man för en tia oavsett vad.

Efter att ha tittat på fiskarna en stund började regnet närma sig och vi handlade på väg till båten. Det är fortfarande svinkallt här nere och ni som är kvar hemma i Sverige kan trösta er med att i alla fall Helsingborg kommer att vara varmare än Gaeta. Tilläggas skall dock att den snön som föll på toppen i går var borta i dag. Otroligt med tanke på att vi är så långt söderut.

Image
Bilmack på lågvarv
Image
Äldre fransk herre njuter av utsikten.
Image
På vägen upp mot kastellet.
Image
Utsikt över gamla stan och stadskajen.
140417 (61)-20
Turkarnas grotta där piraterna väntade på någon att plundra.
140417 (68)-20
Marie på väg nerför sprickan där berget klövs när Jesus dog – eller av annan anledning.
140417 (76)-20
Inne i sprickan har man byggt ett kapell som ser otroligt häftigt ut från vattnet – och lika häftigt att vara där. Ischia syns på horisonten till höger om mig.
140417 (89)-20
Fiskarna säljer sin fångst.
140417 (94)-20
En tia för en låda.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s