På väg hem.

Nu sitter vi på flygplatsen 40 minuters promenad från båten – fast vi tog en taxi i morse. Det senaste dagarna har varit orimligt kalla. Vår båtgranne är italiensk pilot och skriver upp vädret varje dag han flyger och han påstår att han aldrig varit med om att det varit 16 grader i slutet på maj tidigare. Senast Marie och jag var här var det lika varmt/kallt i början på januari. De senaste dagarna har vi kört värme i båten, det känns lite som sommaren 2000 hemma då vi väl aldrig kom över 16 grader efter pingst för den 10 juni det året när vi gifte oss var årets varmaste dag.
I fredags tog vi en tur till Rom för att gå i Vatikanen. Kön in till Peterskyrkan kändes enorm så den skippade vi och gick direkt till muséet. Där var kön exakt tre meter vilket vi aldrig sett tidigare men det kan bero på att fredagen var den enda dagen denna vecka regnet inte skulle vräka ner. Vatikanmuséet är fantastiskt. Även om man varit där flera gånger finns det alltid nytt att upptäcka när man slipper bli utmattad av att det är så mycket. När vi kom ut därifrån var kön till Peterskyrkan i stort sett borta och vi såg den också och mindes den dagen då Marie stod framme hos Påven och ävne jag släpptes långt innanför avspärrningarna. Då var då och nu är nu och vi fick trängas för att se en bit av Pietá.
Efter Petersplatsen tog vi en promenad mot Piazza del Popolo men sen var det så kallt och vi frös så mycket att vi åkte tillbaka till Fiumicino och satt full fart på värmen.
Här på flygplatsen finns bara nät i 30 minuter så bilder kommer vid ett senare tillfälle. Nu blir det uppehåll i seglandet fram till slutet av Augusti då tanken är att vi ska ut till öarna Sardinien och Corsica. Vi hörs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s