Regnigt och kallt.

Nu är vi i stort sett färdiga med båten. I dag hade vi tänkt åka in till Rom men det regnar och är gräsligt kallt, bara 16 grader inne i båten. Trots slutet på maj och Medelhav fick vi köra värmaren. Kanske blir det Rom i morgon i stället.
I går var vi en sväng till Ostia som är Roms strandstad. Under romartiden bodde det 100.000 människor här men sen svämmade området över och malarian kom. Först på 190-talet kom det tillbaka folk hit. Den gamla staden som var begravd under flodslammet har man gravt fram, resten av stan är ganska ful fast stranden lockar nog många när det är varmt. Dock inte nu.
Vinden har vänt till nordlig så nu landar flygen över oss i stället. Lägre ner men inte lika bullrigt.
x130522 (2,3)
Ostia utan badgäster.
x130522 (5,3)
En mycket udda kyrkmålning i Ostia
x130522 (11,3)
x130520 (153,3) x130517 (15,3)
Till sist lite om övergångsställen som inte skulle funka i Sverige. Den översta bilden har borden precis så att man inte kommer ut på övergångsstället. På trottoaren framför kan man inte gå för där står soptunnorna. Bara en bit bort fanns ingen bar men å andra sidan inget övergångsställe heller.

Den  nedersta bilden är precis utanför varvet. Där övergångsstället ligger står gräset en meter högt så man inte kommer ut på trottoaren och där det är asfalterat finns inget övergångsställe

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s