Upp i bergen.

I går gjorde vi en utflykt upp till byn Castellar som ligger bara en liten bit utanför Menton men 350 m högre. Vi tog bussen halvvägs och gick den sista biten mellan trädgårdar och citronträd. Menton är berömt för sina citroner som kan växa här trots att det ligger ganska nordligt. Anledningen är ett mikroklimat med bergen som skyddar så att det i stort sett aldrig blir minusgrader.
Vi hann också med att se Stephane och Michels båt som nu kommit i vattnet och verkligen glänste.
När vi kom tillbaka var det helt fullt med folk på stranden och i alla restauranger. I hamnen var det full aktivitet på alla båtar och överallt pratades det italienska.( Här i Menton klarar man sig för övrigt alltid precis lika bra eller bättre med italienskan.) När vi kollade efter i kalendern visade det sig vara helgdag i Italien i dag och jag misstänker att det betyder ledighet även i morgon för de flesta så det är inte konstigt att det är full aktivitet här. Många av båtplatserna i hamnen är uthyrda till italienare.
Fram mor kvällen tog vi oss en promenad till Italien som bara ligger en halv kilometer bort. Den franska sidan var knögefull med väntande husbilar så jag misstänker att man inte fick köra under dagen i dag.
På gränsen uppe i bergen finns det massor av gränsposteringar från andra världskriget då Mussolini härjade på andra sidan.
x130425 (28,3)
Från vandringsvägen ner mot havet
x130425 (32,3)
Castellar
x130425 (3,3)
Menton i sol
x130425 (23,3)
…och med lite moln från hamnen
x130425 (22,3)
Stephane och Michels nyrenoverade båt
x130425 (44,3)
Jag tvättar lite båt på eftermiddagen. Ravinen snett upp till vänster är gränsen till Italien
x130425 (11,3)
Gränsstationen – utan vakter men full av husbilar

Annons

1 tanke på “Upp i bergen.

  1. Nu lämnar vi Menton för denna gången. Fläderblommorna till ”mormors sirop ” är plockade. Tack för fin samvaro och vi önskar Er en härlig fortsatt segling. Kramar från fyra Natolis, Gunni och Klaus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s